Stomart Academy

Scopul fundamental al clubului sportiv Stomart este înfiinţarea unei academii de baschet. Copiii cu calități deosebite și care își doresc să practice sportul la nivel de performanță vor fi înscriși în cadrul academiei, acolo unde pregătirea va fi la cel mai înalt nivel, antrenorii, sălile și materialele vor fi de cea mai bună calitate.

Obiective pe termen lung

  • creșterea numărului de copii înscriși la peste 1000,
  • desfășurarea activităților în cel puțin 3 săli proprii,
  • atragerea colaboratorilor străini,
  • formarea echipelor de profesioniști pentru Liga 1 și Liga Națională.
baschet-iasi

Copiii ne întreabă zilnic „când este gata Academia?”. Ei își pun speranțele în proiectul nostru pentru a-și vedea visul împlinit: acela de a juca în cele mai importante competiții europene!

Acoperirea tuturor cartierelor din Iași

Ne dorim o comunitate vastă, unde putem veni în întâmpinarea copiilor. Există atât de multe căi pe care un copil o poate lua, multe dintre acestea nefiind dintre cele mai productive, încât este de datoria noastră să dăm dovadă de un demers proactiv când vine vorba de binele şi de educarea celor mici.

Performanţele copiilor sunt dovada vie a faptului că viaţa poate lua un parcurs foarte favorabil atunci când energia şi resursele interioare le sunt frumos canalizate spre ceea ce iubesc mai mult: baschetul.

Integrarea prin baschet

Ne dorim ca prin implementarea acestui proiect să oferim copiilor cu calități sportive din centrele de plasament din Iași șansa de a practica baschetul. Mai mult decât o supapă şi un reper pentru copii, baschetul este calea cea mai stăruitoare spre performanţă şi spre cunoaşterea de sine.

Participarea în competiții locale, naţionale și regionale

Intărirea unei idei în faţa societăţii: ideea importanţei baschetului, implicit a sportului în viaţa copiilor. Însă deja se ştie că orice idee trebuie dublată de activităţi susţinute şi de iniţiative care să demonstreze practic principiul pe care îl promovăm.

Participarea în campionatele naționale, dar și la cupe internaționale

Astfel, cei mici vor avea mereu sentimentul activităţii continue şi al scopului bine determinat, ceea ce generează entuziasmul de care tânărul are nevoie pentru a-şi folosi energia vitală.

Formarea echipelor pe categoriile de vârstă babybaschet, minibaschet și Under 13

Pentru noi nu există o categorie de vârstă mai importantă decât alta. Toţi copiii trebuie să aibă şanse egale.

Formarea unor echipe de juniori și pe nivelele Under 14, Under 16 și Under 18

Organizarea noastră este una bine structurată pe criterii de vârstă. Ținem cont şi de particularităţile psihologice ale fiecărei generaţii.